Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού - διαφορετικότητα

Σήμερα μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα. Διαβάσαμε από το ανθολόγιο το ποίημα η Μαργαρίτα και το κείμενο Η Αλφαβήτα δίχως ρο. Στη συνέχεια κάναμε την Αλφαβήτα του αθλητισμού, βγάλαμε και την κραυγή του Α1

Είμαστε το Α1
όλα τα παιδιά
ευτυχισμένα και
αγαπημένα!
Μαθαίνουμε να
παίζουμε ομαδικά
είμαστε ίσα όλα
τα παιδιά!!

και πήγαμε να παίξουμε  σκυταλοδρομία με τα άλλα παιδιά της πρώτης! Φυσικά δεν υπήρχαν ηττημένοι και νικητές γιατί όπως είπαμε  στον αθλητισμό χαιρόμαστε το παιχνίδι και τη συμμετοχή!

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε το άθλημα που μαθαίνουμε και  όσα παιδάκια δεν πηγαίνουν κανένα άθλημα ζωγράφισαν το αγαπημένο τους άθλημα.

Έπειτα προσπαθήσαμε να μπούμε λίγο στη θέση ενός παιδιού που είναι τυφλό. Τους έκλεισα τα μάτια και  κάποιο παιδί ήταν οδηγητής και δίνοντάς του οδηγίες προσπαθούσε να τον οδηγήσει στη θέση του. Παίξαμε βέβαια και τυφλόμυγα.Έτσι πέρασε μία διαφορετική ημέρα στο σχολείο, όπου εύχομαι όλες αυτές οι δραστηριότητες να εμπνεύσουν τα παιδιά κυρίως στο να αποδέχονται παιδάκια που είναι διαφορετικά από τους ίδιους. Για το σπίτι τιμής ένεκεν που κέρδισαν στη σκυταλοδρομία δεν θα έχουν καμία εργασία!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου